HTML

Vicc a boncasztalon

vicces, vicces... - mondogatjuk gyakran magunkban egy-egy poén hallatán - de mitől is?!.. irány a viccboncasztal!..

Friss topikok

  • TDede: @WToma: IGAZ A MONDÁS EZ NEM VICC EZ IGAZ!!!!!!!!!!!!!! (2011.12.14. 22:07) Orvosos, beteges...
  • Imurai: elnézést a poszt reanimálásáért (életre keltve egy régi, halott posztot, idekommentálok) DE nekem ... (2011.11.26. 15:29) Aránytalan ráfordítás
  • viccboncmester: @WToma: Bocs, feletoma :) (2010.02.10. 06:50) Nemek nemtelen harca
  • viccboncmester: @whanna!: Helyes a válasz. Részletesebben küldöm priviben. A vicc cuki: thanx! :) (2010.02.03. 16:24) Pogácsát?
  • WToma: @viccboncmester: True. (2010.02.01. 19:52) Véres igazság, de sokrétű

innen poén egy darabban ki nem jut...

2010.01.31. 17:45 viccboncmester

Aránytalan ráfordítás

Címkék: vicc humor ferrari porsche trabant poén

  

Külön tudomány a rossz vicc.

Egy vicc számtalan sebből vérezhet el: egyik legkézenfekvőbb, ha rosszul mesélik el - egy jó előadó viszont egy vérgyenge viccet is ehetővé varázsolhat.

További lehetőség, ha maga vicc valamely elemi struktúrális hibától szenved, például "aránytalan". Nézzünk erre egy példát:

  • A Magyar Trabantos németországban autózik. Egyszer csak lefullad a kocsija az úton. A Trabantos kiszáll, és órákig bütyköli a kocsi motorját. Végül úgy dönt, hogy megállít valakit, és beviteti magát a legközelebbi városba. Pár perc múlva leint egy Ferrarist, aki vállalja, hogy bevontatja a kis Trabantot a legközelebbi szervízbe. Utána is kötik a kis autót az erős sportkocsinak, és elkezdenek száguldani. A Trabantos nagyon élvezi a helyzetet, mivel még soha sem repesztett ilyen sebességgel. Félóra múlva elmegy melletük egy Porsche, és a sofőrje beint a Ferrarisnak. Nosza, a Ferraris begerjed, és maximális sebességre kapcsol. A Trabantos megijed, és ijedtében dudálni kezd hogy lassítsanak, de azok rá sem hederítenek. Elszáguldanak egy benzinkút mellett, ahol a benzinkutas rémülten nézi őket. Miután elmennek, gyorsan beszalad a házba, és áttelefonál a következő kutasnak:
    - Te, ezt látnod kell! Hárman versenyeznek! Egymás mellett egy Porsche és egy Ferrari, szorosan mögöttük pedig egy Trabant, amelyik dudál, mert nem hagyják előzni!

 

Mire a viccen átrágjuk magunkat, mindannyiunkat ugyanaz az érzés keríti hatalmába: Ezért a ványadt kis poénért volt a közel féloldalas bevezető?!..

A lényeg az arányosság kötelme lenne: kis poénnak kis felvezetés jár - cserébe viszont a nagy poén, főleg dramaturgiailag jól előkészítve, "elviszi" a fáradságos intrót is. Esetünkben a pici nem vitte el a nagyot.

 

...

Lenyúzva, kicsontozva: 

  • Azt hitte egy ember, hogy egy Trabant olyan gyorsan megy, mint egy Porsche, pedig csak vontatta egy Ferrari.

 

Kategória:

  • félreértős

 

Röhejfaktor:

  • "Jah."

 

...

Maga a poén egyébként igazándiból egy filmbe való, ahol nem kell annyit dumálni előtte, hogy a nézőt képbe hozzák. Ott jól megállná a helyét - itt meg szinte szégyenkeznie kell.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viccboncasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr841717482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WToma · http://lazalom.blog.hu 2010.01.31. 20:27:11

Na ebből a fajtából a politikus / Bill Gates a pokolban címűt gyűlölöm nagyon. Poén alig, maga a vicc viszont fél óra.

viccboncmester 2010.01.31. 21:45:54

@WToma: Gyorsan utánanéztem a bilgécespoklosnak: tényleg pocsék az arány :)

Imurai 2011.11.26. 15:29:59

elnézést a poszt reanimálásáért (életre keltve egy régi, halott posztot, idekommentálok) DE
nekem marhára bejönnek ezek a húsos (de nem hájas, azaz a vicc összes mondata lényeges, nincs fölösleges terjengősség) poénok. Hoznám példának az ifjú házasok és a dzsinn történetét, vagy a Ferrari kontra háromlábú csirke viccét. Megnézve pl "a görénylyuk és a magyar-német-cigány" viccet, ott sztem sokkal többet kell várni egy még csak nem is eredeti poénra, míg ez legalább eredeti, frappáns.
süti beállítások módosítása