HTML

Vicc a boncasztalon

vicces, vicces... - mondogatjuk gyakran magunkban egy-egy poén hallatán - de mitől is?!.. irány a viccboncasztal!..

Friss topikok

  • TDede: @WToma: IGAZ A MONDÁS EZ NEM VICC EZ IGAZ!!!!!!!!!!!!!! (2011.12.14. 22:07) Orvosos, beteges...
  • Imurai: elnézést a poszt reanimálásáért (életre keltve egy régi, halott posztot, idekommentálok) DE nekem ... (2011.11.26. 15:29) Aránytalan ráfordítás
  • viccboncmester: @WToma: Bocs, feletoma :) (2010.02.10. 06:50) Nemek nemtelen harca
  • viccboncmester: @whanna!: Helyes a válasz. Részletesebben küldöm priviben. A vicc cuki: thanx! :) (2010.02.03. 16:24) Pogácsát?
  • WToma: @viccboncmester: True. (2010.02.01. 19:52) Véres igazság, de sokrétű

innen poén egy darabban ki nem jut...

2010.01.30. 12:23 viccboncmester

Öt sebész

Címkék: politika vicc humor orvos poén szakmai sebész

 

Egy sebész barátom (talán pont a hatodik.. :P) alig 2 perce küldte nekem emailben az alábbi viccet, pedig sejthetné, hogy nem örülök az ilyen "csomagoknak", hiszen ezekre soha nem kapott még választ tőlem.

Mielőtt a Recycle Bin-ben helyezném örök nyugalomra, megosztom veletek. Első látásra valami szakmai viccnek tűnik:

  • Öt sebész vitatkozik, kik a legjobb páciensek.
    Az első azt mondja, a legjobb betegek a könyvelők, bennük minden meg van számozva...
    A második sebész szerint a legjobb betegek a villanyszerelők, bennük minden színkódolt.
    A harmadik sebész azt mondja, hogy a legjobbak a könyvtárosok, bennük minden betűrendben van.
    A negyedik vitatkozik: a legjobb betegek a szerelők, megértik, ha a végén néhány alkatrész megmarad, vagy ha a munka tovább tart a vártnál.
    Az ötödik mindet letorkollja: a legjobb betegek a politikusok, mert zsigertelenek, szívtelenek, töketlenek, gerinctelenek, azon kívül a fejük és a seggük szabadon felcserélhető.

 

 Ihaj, ez aztán a fordulat a végére! Gyorsan a boncasztalra vele! 

  • Öt sebész vitatkozik, kik a legjobb páciensek. (Itt megpróbáltam minél jobban belehelyezkedni egy sebész helyzetébe: Mire mehet itt a játék? Pénz? Ritka betegség? Hírnév? Jó csajok?)
    Az első azt mondja, a legjobb betegek a könyvelők, bennük minden meg van számozva... (Aha, már értem: az a gond, hogy a műtét közben nagy a káosz, jobb lenne számozva a sok bigyusz a hasban... Ezzel a mondattal egyébként véget is érhetett volna a vicc, igaz, akkor nem kell az "ötsebészes" felütés.)
    A második sebész szerint a legjobb betegek a villanyszerelők, bennük minden színkódolt. (Ez szinte ugyanaz, mint az előző.)
    A harmadik sebész azt mondja, hogy a legjobbak a könyvtárosok, bennük minden betűrendben van. (Ez ugyanaz, mint az előző meg azt megelőző: kezdek türelmetlenül fészkelődni.)
    A negyedik vitatkozik: a legjobb betegek a szerelők, megértik, ha a végén néhány alkatrész megmarad, vagy ha a munka tovább tart a vártnál. (Nem értem, mi számít itt vitatkozásnak, de itt legalább végre valami másról is szó van: a lényeg, hogy a páciens ne legyen nagyon követelődző, türelmetlen.)
    Az ötödik mindet letorkollja: a legjobb betegek a politikusok, mert zsigertelenek, szívtelenek, töketlenek, gerinctelenek, azon kívül a fejük és a seggük szabadon felcserélhető. (Micsoda?!!.. Ez a váratlan és kíméletlen politikusfikázás meg hogy a csudába került ide?!.. Mindegy, fogadjuk el így, ahogy érkezett. Csúnya politikusok!..)

 

...

Lenyúzva, kicsontozva:

  • A sebészek munkája nehéz lehet, mert nincs ráírva a szervekre, hogy melyik melyik. A legjobb dolog mégis politikusokat operálni, mert nekik olyan jellemhibáik vannak, amelyeket kétértelmű szavakkal is le lehet írni.

 

 Kategória:

  • szakmai, orvosi, politika, értelmetlen

  

Röhejfaktor:

  • értékelhetetlenül vacak, gyermeteg fércmű

 

...

A vicc fittyet hány valamennyi dramaturgiai alapszabálynak: szűken orvosszakmai jellegű témával exponál, fokozás helyett ismételget, logikailag cserbenhagy, végül  - valószínűleg aktuális események hatására - váratlanul ráront a teljes politikusi szakmára. Mindenestül egyébként tákolmánynak tűnik: mintha a politikusos dolgot csak úgy ragasztották volna egy önmagában is hervasztó sebészes tréfa végére. Barbár munka, le vele!

Remélem, legközelebb jut valami jobb a boncasztalra.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viccboncasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr531714504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása