HTML

Vicc a boncasztalon

vicces, vicces... - mondogatjuk gyakran magunkban egy-egy poén hallatán - de mitől is?!.. irány a viccboncasztal!..

Friss topikok

  • TDede: @WToma: IGAZ A MONDÁS EZ NEM VICC EZ IGAZ!!!!!!!!!!!!!! (2011.12.14. 22:07) Orvosos, beteges...
  • Imurai: elnézést a poszt reanimálásáért (életre keltve egy régi, halott posztot, idekommentálok) DE nekem ... (2011.11.26. 15:29) Aránytalan ráfordítás
  • viccboncmester: @WToma: Bocs, feletoma :) (2010.02.10. 06:50) Nemek nemtelen harca
  • viccboncmester: @whanna!: Helyes a válasz. Részletesebben küldöm priviben. A vicc cuki: thanx! :) (2010.02.03. 16:24) Pogácsát?
  • WToma: @viccboncmester: True. (2010.02.01. 19:52) Véres igazság, de sokrétű

innen poén egy darabban ki nem jut...

2010.01.30. 18:06 viccboncmester

Véres igazság, de sokrétű

Címkék: afrika vicc poén nagyapa röhögésfaktor

 

Vannak olyan viccek, amik lényegében túl jók, ahhoz csak viccek legyenek. Talán egy szélesen hömpölygő filmdrámába valók vagy valami olyasmibe, ahol több nyomot hagynak, még akkor is, ha maga a nettó röhögésfaktor nem olyan borzasztóan magas. A következő is ilyen.

  • Az afrikai vadász meséli az unokájának:
    - Emlékszem, egyszer puska nélkül egy szál késsel a kezemben nyolc felbőszült, éhes oroszlánnal kellett szembeszállnom. Az életem volt a tét.
    - De, Nagyapó, pár éve még csak hármat mondtál!
    - Mert akkor még túl kicsi voltál ahhoz, hogy megtudd a véres igazságot.

 

Ez a vicc lényegesen mélyebb, mint készítője valaha szerette volna, hiszen a poén egy relatíve egyszerű konfliktusra épül. Irodalmi értékű jelenet részesei vagyunk.

 

  • Az afrikai vadász meséli az unokájának (Szinte látjuk magunk előtt az erzsébetvárosi garzonban a lefüggönyözött ablak előtt, kopottas hintaszékében a rekedtes hangú, jobb sorsot is látott öregurat és naívan csacsogó unokáját. Nem igazi afrikai vadász a nagypapa, de talán azért járt arrafelé.):
    - Emlékszem, egyszer puska nélkül egy szál késsel a kezemben nyolc felbőszült, éhes oroszlánnal kellett szembeszállnom. Az életem volt a tét. (A nagypapa célja kettős: egyrészt saját emlékeiben időutazgat, másrészt unokáját igyekszik egy olyan világban szórakoztatni, ahol konzoljátékok és multiplex mozik között kell versenyben maradnia.)
    - De, Nagyapó, pár éve még csak hármat mondtál! (A mondatban dominál az unoka szeretete, de vág az esze is mint a borotva: hamar kiszúrja a pontatlanságot.)
    - Mert akkor még túl kicsi voltál ahhoz, hogy megtudd a véres igazságot. (A történet csúcspontján Nagyapó egy heroikus csavarral menti meg kettőjük ideálképeit: a kisunoka elégedett és ő is büszkén nyugtázhatja, hogy az igazi hősök fél évszázaddal később is kivágják a rezet.)

 

...

Megnyúzva, kicsontozva:

  • Szenilis nagyapát unokája füllentésen kapja, de az öreg profin menti meg a helyzetet.

 

Kategória:

  • "He-he."

 

Értékelés:

  • röhejfaktor mérsékelt, a jellemrajz szokatlanul fullos

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viccboncasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr201715243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WToma · http://lazalom.blog.hu 2010.01.31. 15:34:42

Tetszik a blogod, kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle. Én magam nagy társasági viccmesélő vagyok, de nem vagyok erre olyan büszke, amióta rávilágított egy ismerősöm, hogy ez inkább jellemhiba. Mindenesetre a kedvenc vicceimre legtöbbször a "jajj, ez de szar volt" érkezik, amin viszont mások nagyot röhögnek arra meg én húzom a számat, hogy milyen sekélyes.

viccboncmester 2010.01.31. 17:00:56

@WToma: Köszi, h írtál. A népszerűtlen viccmesélőnél csak a visszhangtalan blogíró szánalmasabb... ;) Esetleg küldhetnél vmi viccet, amit nagyon csípsz: majd jól felboncolom! :)

WToma · http://lazalom.blog.hu 2010.01.31. 19:46:33

Amiket szeretek: gyakorlatilag bármelyik pilótás vicc (az 1000 éves "megdugjuk a sztyuvit" - sémán kívül). Stirlic és egyéb abszurdumok (de ezeket nem szoktam mesélni, azért mindennek van határa). A propelleres alsógatya.

A baj az, hogy annyi viccet tudok, hogy egyszerre maximum a 10%-a jut eszembe, viszont ha mesélnek egyet, akkor szinte biztos, hogy ismerem. (És az is, hogy a másik rosszul meséli el.)

viccboncmester 2010.01.31. 21:49:26

@WToma: Én elképesztően kevés viccet ismerek és azok is nagyon régiek. Amiket itt boncolgatok, azokat a webről keresgetem össze. Az abszurdot is előveszem majd, mert azt komálom, csak hibája, hogy az embert elhagyják a barátai (legalábbis a csajok közül 10-ből 10), ha ebből a típusból többet is mesélget :)
süti beállítások módosítása